Nytt politiskt läge

Under EU-valrörelsen i våras kampanjade jag för Piratpartiet, för ett öppnade och friare Europa utan slentrian övervakning av medborgare med mera. Valet blev ingen framgång för partiet och de förlorade båda sina mandat i EU-parlamentet.

Under årets Almedalsvecka befann jag mig i Visby med ett 40-tal pirater, under den veckan började jag få på känn att jag inte kunde stå för vissa viktiga sakfrågor som var pågång. Det som kom upp till diskussion var frågan om medborgarlön, vilket jag inte som liberal kan jämka mig med. Men jag tänkte inte mer på det och när valrörelsen för riksdagsvalet började hade jag fokus på att kampanja för partiet, trots min osäkerhet. Några veckor innan valet gjorde Piratpartiet sitt valutspel där de ville införa medborgarlön. Detta fick mig att omedelbart ta en time out, för att fundera över om jag ville stå bakom den frågan.

Jag ville ändå gör något i valrörelsen som jag kände jag kunde stå för. Jag gick med i Folkpartiet och bestämde mig för att hjälpa André Frisk med sin personvalkampanj som jag känt några år och som jag tyckt har haft en bra agenda. Detta ledde även till att jag hjälpte Folkpartiet i Dalarna med sin kampanj sista veckan innan valet.

Detta har nu lett till att jag har blivit politisk ersättare i Framtidsmuseet i Borlänge för Folkpartiet. I och med detta har jag lämnat Piratpartiet och Ung pirat för att fortsätta att vara aktiv inom politiken. Detta inom Folkpartiet samt Liberala ungdomsförbundet.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *