Från FP till L

Har inte varit allt för aktiv här, senaste året.

Vet inte riktigt varför men inspirationen har varit låg. Men året har besått i en helt del politik, både inom LUF och FP (L).

Satt under våren i LUF Dalarnas styrelse, som vice ordförande och även som inofficiell ansvarig för Cafe Liberal. Ett uppdrag som var mycket givande som ledde till att man fick bredare kunskap inom politiken.  Under våren var även jag och dåvarande ordföranden, Fredrik till Västerås på Folkpartiet riksmöte.

På försommaren talande Fredrik om för mig att han hade fått spelarkontrakt i Härnösand och skulle avgå som ordförande. Då tog blev jag tillförordnad ordförande fram till extra årsmötet i slutet av sommaren. Rätt snart under min tid som tillförordnad, bestämde jag mig för att lämna alla mina uppdrag som hade med LUF Dalarna att göra. Jag har under tiden efter det varit aktiv inom förbundet och är dag rådgivare och bollplank till nuvarande ordföranden Julia.

I Augusti var det dags för LUF Handlingsprograms kongress i Karlstad, där jag var ett ordinarie ombud från distriktet. Kongressen var mycket lärorik och man lärde sig mycket om hur förhandlingarna gick till och hur utdragna vissa frågor kan bli och att vissa frågor blir lite galna och vissa blir riktigt bra.

Under kongressen skulle kongressen välja ny ordförande. Under omröstningen och i väntan på resultatet var det en enorm spänning i aulan. Men men knapp marginal vann min favorit, Henrik Edin till ordförande.

Kongressen gav mersmak och redan då bestämde jag mig för att åka på Folkpartiets landsmöte i november. Då åkte jag som åskådare, men fick tjänstgöra under några pass som ersättare. Även det lärorikt och spännande.  Den enskild största frågan för partiet var frågan om vi skulle byta namn från ”Folkparitet Liberalerna” till enbart Liberalerna, vilket jag var en av förespråkarna för, så blev även fallet.

Lite kort om året och poltiken

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *